LEGYEN FITT TÉLEN IS

Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk néhány tippet.

Egyen minden nap gyümölcsöt és zöldséget, hogy szervezete fel legyen töltve vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Így nem lesz szüksége táplálékkiegészítőkre, immunrendszere erőssé és ellenállóvá válik. A rostok hozzájárulnak az anyagcsere egészséges működéséhez, így fitt és karcsú maradhat, sőt ha vannak fölösleges kilói, azoktól is könnyebben megszabadulhat.

Reggelizzen minden nap! Egy egészséges reggeli elegendő energiával látja el ebédig, így nem fog nassolnivalók után nézni, ami hozzájárul a túlsúlyhoz és a cukorbetegséghez is. Ahogy a franciák híres szállóigéje is szól: Ami 10 másodperc a szájban, az 10 év a fenéken!

Az helyes és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, fontos a mindennapi minimum 15 perc testmozgás. Nem szükséges megerőltető gyakorlatokat végezni, néhány guggolás vagy székre fellépkedés is elég, ahhoz, hogy karban tartsuk a testünket.

Fontos, hogy évente legalább kétszer feltétlenül tisztítsuk meg szervezetünket. Ha szükségét érezzük, méregtelenítést gyakrabban is végezhetünk, ízlésének és egészségi állapotának megfelelően. Számtalan módszer közül választhatunk. A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben. A legkedveltebb méregtelenítési módszer mégis az ivólé böjt, amelyet végezhetünk gyümölcslevekkel, teákkal és tiszta vízzel is. A léböjt kúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitellel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetünkből.

És még egy fontos dolog maradt hátra: Aludjon eleget! A tartós alváshiány gyengíti az immunrendszert, növeli a magas vérnyomás kialakulását, hosszú távon elhízáshoz és az öregedési folyamatok felgyorsulásához is vezethet.

Ha ezt a néhány alapvető dolgot szem előtt tartja, semmi baja sem lesz a hideg téli hónapokban!

 

DMD

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!