Tippek a szoptatáshoz

A szoptatás a legtermészetesebb módja a csecsemő fejlődésének, ezáltal különleges kötődés alakul ki az édesanya és gyermeke között.

 

Az anyatejes táplálás nem csak, hogy a legegyszerűbb és legtermészetesebb módja a csecsemő fejlődésének, de az anyuka egészségének szempontjából is kiemelten fontos. Emellett különleges kötődés alakul ki a szoptatás során az édesanya és gyermeke között.

 

 

A kismamák többsége általában kipróbál különféle módszereket, amik elvileg biztosítják, hogy elegendő tejük legyen, pedig az egészséges anyukáknak általában nincs szüksége semmiféle bogyóra, sem szoptatós teára ehhez. Három fontos dolog van, amivel, jó, ha tisztában vagyunk.

  1. A sűrűbben ismétlődő szoptatás több tejet eredményez, az egyre ritkább pedig kevesebbet. Szánjunk ezért sok időt a szoptatásra az első napokban! Ez akkor a legegyszerűbb, ha az édesanya és kisbaba egésznap együtt vannak.

  2. Minden csecsemőnek más-más szopási igényei vannak.  Az első pár napban a babák egy része szeretne gyakran és sokáig szopni. Más csecsemők hosszan szopnak egyhuzamban, majd pihennek néhány órát és majd kezdik elölről az egészet.  Vannak olyan újszülöttek is, akik gyakrabban szopnak, de egyszerre csak rövid ideig. A szoptatásokat ne korlátozzuk sem számban, sem időtartamban! A baba igénye szerinti szoptatás hat a legpozitívabban a kicsi egészségére. 

  3. Az első hat hónapban nem szerencsés az anyatejen kívül más enni- és innivalót adni a babának, hiszen nincs rá szüksége. A cumisüveg és a cumi használata könnyen megzavarhatja a babát az első hetekben, amikor próbálja elsajátítani a jó szopási technikát, a rossz szopási mód, pedig kevesebb tejhez jutást is eredményezhet.
     

Ha a szoptatással kapcsolatban bármilyen problémánk adódna, érdemes minél hamarabb nemzetközi vizsgával rendelkező laktációs szaktanácsadáshoz fordulni!

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!