TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

9. hét

Mi történik a mamával
Mivel várandósak vagyunk, arra számítunk, innentől kezdve napról napra többet fog mutatni a mérleg. Sokan meglepődnek, hogy a hízással ellentétben, éppen, hogy fogyásra számíthatnak. Ennek oka, hogy a gyakori émelygés miatt súlyt veszíthet a kismama. Ez nem ártalmas a magzat számára, emiatt nem kell aggódnunk, törekedjünk azonban a rendszeres folyadékpótlásra. Az első trimeszterben látványos súlygarapodást egyébként sem figyelhetünk meg, hetente mintegy 30 dkg, később, az utolsó harmadban is csak heti 50 dkg gyarapodás jellemző.

Mi történik a babával
A háromdimenziós ultrahangvizsgálat során a képernyőn jól látszik, hogy a pici nagyon aktív, folyamatosan mozgolódik. Mérete még nagyon apró, nagyjából olyan pici, mint egy áfonya. Ahogy nő, agya és a központi idegrendszer a korábbinál jóval kisebb részt tesz majd ki az egész testhez képest.

Jó tanácsaink
Ha rád tör a rosszullét mindig legyen nálad valami olyan egyéni csodaszer, ami ezt elmulasztja. Ez mindenkinél egyéni. Van, akinél csak a víz válik be, de sokan esküdöznek a hideg tejre, az aszalt gyümölcsökre, és a sós rágcsálnivalókra.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!