TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

38. hét

Mi történik a mamával
Elkezd a méhszájad kitágulni, a szülés előtt a nyákdugó távozik a szülés előtt. Ez egy vastag, nyálkás csomó. A nyákdugó távozása megtörténhet közvetlen a szülés előtt vagy akár egy-két héttel előtte is. Ez a méhszáj előtt helyezkedik el és azt a célt szolgálja, hogy megvédje a fertőzésektől a magzatot. Fontos megjegyezni, hogy a nyákdugó lelökődése még nem jelenti a vajúdás kezdetét, de azt követően, kísérd figyelemmel az ismétlődő, erős fájásokat.

Mi történik a babával
A 38. hétre ha a baba fiú a herék leereszkednek a hasüregből a herezacskóba, ha lány akkor ekkora már a nagyajkak teljesen kifejlődtek. A súlygyarapodás tovább folytatódik, az ultrahangfotókon már zsírpárnákat is észre lehet venni a magzat csuklóján és a bokáján. Ez azt mutatja, hogy a baba már hamarosan készen áll a születésre. A feje már a medenceüregben van. A 38 hetes magzat hossza kb. 48 cm és súlya 3100 gramm köré várható.

Jó tanácsaink
Ha eddig még csak halogattad, most itt az ideje, hogy látogass el a kórház szülészetére és nézd meg, milyen lehetőségek vannak a vajúdás megkönnyítésére. Vannak e olyan dolgok, amik enyhíthetik a fájdalmaid, mint például: bordásfal, kád vagy esetleg vajúdó labda. Mindenképpen beszéld meg orvosoddal a szülési terved. Jelezd előre szeretnél-e fájdalomcsillapítást, és ha igen, akkor milyen formában. Mindenképpen tisztázzátok a fogadó kórházzal, azt hogy apás szülést szeretnétek-e.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!