TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

37. hét

Mi történik a mamával
A 37. hétre született babák nem számítanak koraszülöttre, hiszen orvosilag már érett. Ekkor már a kismamák minden gondolata a születendő gyermekük körül forog. Menj be a kórházba, kérd meg orvosodat, mutassa meg a szülőszobát, hogy rendelkezz már helyismerettel, ha eljön az a bizonyos nap. Ekkor a baba már elhelyezkedik a szülési pozícióba. Mostanában egyre többször végeznek császármetszést. Fontos tudni, hogy a altatást kizárólag sürgősségi esetben végeznek. A kismama a beavatkozás közben nem lát semmit, ugyanis egy függönyt húznak válltájékon.

Mi történik a babával
Ha a baba ezen a 37. héten jönne világra nem számítana koraszülöttnek. Ha a magzat fényt érzékel a méhen belül, arra fordul. A baba feje már elhelyezkedett a medencében, éppen ezért anyukája légzése is könnyebbé válik. A baba testét borító piheszőrök, lassan eltűnnek. A kisebb hely miatt, már kevésbé rugdalózik, a lábán lévő körmök elérik a lábujjak végét. A magzat hossza 46,5 cm és 3000 gramm súlyú.

Jó tanácsaink
Kezd el összekészíteni a kórházi csomagodat, mindenképpen tegyél bele valami olvasnivalót, rágcsálnivalót és egy frissítőkendő is életet menthet. Itt az ideje beszerezni a még nem megvásárolt babafelszereléseket, mint például a pelenkázó táskát és egyúttal már indulásra készre fel is töltheted őket.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!