TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

36. hét

Mi történik a mamával
A 36. hétre a várandós anyukák már abbahagyják a munkát. A magzat kitölti a méhet, ezért a testhelyzetének változása helyett inkább rugdos. Ettől a héttől kezdve, heti szinten kell találkoznod a védőnővel, aki minden alkalommal megvizsgál téged, valamint a születendő gyermekedet. Az utolsó hónapban egyre fontosabbá válik, hogy minél több időt szánj a pihenésre és olyan elfoglaltságokat keress, amik valóban feltöltenek, ettől a héttől kezdve egyre sűrűbben leszel a kórház vendége.

Mi történik a babával
A baba minden héttel kb. negyed kilóval gyarapszik a súlya. Azért van szüksége a zsírrétegre, mert születés után ez a réteg segíti, majd beállítani neki a testhőmérsékletét. A zsír az arcára is lerakódik, illetve a szoptatást segítő izmok is erőteljes fejlődésbe kezdenek így a baba már kezdi elnyerni a végleges formáját. A magzat csontjai ekkora már erősek, de még elég lágyak ahhoz, hogy deformálódjanak. Ebben a korban a baba körülbelül 47 centiméter hosszú és 2700 gramm.

Jó tanácsaink
Ideje befejezned a készülődést azzal, hogy megvásárolod a pelenkákat, bodykat és ellenőrid, hogy a gyerekszoba teljesen fel van-e szerelve. Abban az esetben, ha a baba hamarabb érkezik, már minden tökéletes lesz.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!