TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

33. hét

Mi történik a mamával
A terhességet megelőző időszakban, akaratunktól függetlenül is megfeszül. A baba fogantatása után a magzat érdekében szünetel, majd a 20. héttől újból rendszeressé válik. Szakemberek szerint ez az összehúzódás a magzatra jótékony hatással van, mivel az elhasznált vért kipréselik és a helyére friss oxigénnel dúsult vér került. Ezek az összehúzódások teljesen fájdalommentesek és kb. fél percig tartanak 20-25 perces gyakorisággal. Abban az esetben ha ezek az összehúzódások erősödnének és gyakrabban tapasztalod őket feltétlenül keresd fel nőgyógyászodat.

Mi történik a babával
Erre a hétre a magzat tüdeje majdnem teljesen kifejlett, hamarosan el fogja érni azt a szintet, amikor már képes az önálló működésre. A magzat súlya kb. 2000 gramm. Ettől a héttől kezdve a hetente 25 dekával gyarapszik a baba súlya. A szeme is fejlődött, a pupillák már tágulnak, így most már meg tudja különböztetni az éjszakát a nappaltól, tehát látja és fel is ismeri a fényt. A koponyája még mindig puha, és még nem forrt össze. A 33. hétre a magzatvíz mennyisége már eléri a maximumot. A magzat hossza már eléri a 41 centimétert.

Jó tanácsaink
Elérkezetté vált az az idő, hogy eldöntsd, mit szeretnél bevinni a kórházba a szüléshez. Fontos mindig próbálj meg változatosan, és vitamin dúsan étkezni, mivel minden tápanyagra szüksége lesz gyermekednek. Naponta egyél friss ellenőrzött forrásból származó zöldséget, gyümölcsöt.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!