TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

31. hét

Mi történik a mamával
A babák jellemzően a 30. és 32. hét között a legaktívabbak, úgyhogy izgalmas időszak vár rád. A legtöbb magzat ilyenkor szokott megfordulni, és amikor ennek következtében a baba feje ráfekszik a medence bemenetére, akkor az okozhat kellemetlen, nyomó érzést a számodra. Még gyakoribbak lesznek a mosdóba járások, és akár még vizelettartási problémáid is adódhatnak, de ez teljesen normális mostanában. A baba nyomása és súlyának gyarapodása egyre nagyobb terhet jelent szervezeted számára, ez okozhat hát-és derékfájást, valamint medencetájé fájdalmat is.

Mi történik a babával
A magzatod bőre alatt már annyira fehérzsírsejtet raktározott el, hogy bőre már nem pirosas árnyalatú, hanem természetes babarózsaszín színű. Még a tüdejének van hova fejlődni, de a többi szerve tulajdonképpen már teljesen alkalmas lenne a méhen kívüli életre. A súlya még bőven fog növekedni a szülésig, a hossza azonban már csak néhány centiméterrel lesz több. Idegrendszere is folyamatosan tökéletesedik, emiatt már egyre összetettebb mozgáskoordinációra is képes.

Jó tanácsaink
A hát-és derékfájdalom enyhítésének, valamint hangulatod javításának céljából kérd meg partnered, hogy masszírozzon meg gyengéden. Ezek a finom érintések növelik a kettőtök közötti meghittséged, így boldogsághormont termel a szervezeted, mely a magzatod és a saját egészséged szempontjából is nagyon fontos. Egyáltalán nem a tökéletes technikára van ilyenkor szükséged, hanem azokra az apró mozdulatokra, mellyel párod jelezni tudja számodra, hogy melletted áll ebben az időszakban.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!