TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

25. hét

Mi történik a mamával
A 25. héttől már orvosod egyre gyakrabban szeretne látni téged, egyre gyakrabban fognak szívhangot hallgatni, mozgásokat ellenőrizni, valamint méhet tapogatni. A pocak már jelentősen domborodik, ezért ha eddig nem tetted, akkor szükséges lehet elkezdeni krémeket, olajokat használni a striák kialakulása ellen. A bemasszírozáskor figyeljünk arra is, hogy ne csak a hasra, hanem a csípőre is kenjünk a krémből, hiszen ezen a területen is megnyúlik ilyenkor a bőr. Ezek a masszírozó mozdulatok nemcsak a bőröd egészségének megőrzése szempontjából hasznosak, hanem kellemes élményt nyújtanak számodra és a magzat számára is.

Mi történik a babával
Az ultrahang felvételeken már látható, hogy a baba felvette a tipikus magzat pózt: karjait a mellkasára hajtja, térdét felhúzza, kezeit pedig ökölbe szorítja. Naponta akár három-négy liter magzatvizet is nyelhet, melyektől a csuklás is elkaphatja, ezt a kismama apró kis rángásokként érzékelheti is. Az ujjlenyomata mostanra más elnyerte végleges mintázatát, a csontjai azonban még tovább erősödnek. A magzat hossza elérheti a 33-35 centimétert, súlya pedig a háromnegyed kilót is.

Jó tanácsaink
Elméletben bármikor bekövetkezhet a szülés, úgyhogy talán ideje elgondolkozni azon a kérdésen, hogy mi lesz a szülés után. Habár az ultrahang már kimutatta korábban a születendő gyermek nemét, érdemes ötletelni fiú és lány keresztneveken is, nehogy az utolsó pillanatban kelljen hirtelen egy gyors döntést hozni.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!