TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

24. hét

Mi történik a mamával
A 24. héten a kismama méhe már legalább a köldök magasságáig csúszik, de akár 1-2 centiméterrel feljebb is elhelyezkedhet. Mivel a méh a hasüregben egyre nagyobb helyet foglal el, így a belső szervek egyre inkább kiszorulnak eredeti helyükről. Ennek, valamint a hormonális változások hatására a gyomor felső záróizma is egyre is ernyedtebbé válik, így a gyomorsav visszakerülhet a nyelőcsőbe, emiatt ismét egyre gyakrabban érezhető hányinger vagy gyomorégés.

Mi történik a babával
A 24. hét vízválasztó a magzat életében, ugyanis ettől a héttől kezdve a baba érkezése már koraszülésnek számít, akinek a modern orvostudománynak köszönhetően már jó esélye van az életben maradásra. A magzat ekkorra már szinte teljesen kifejlődött, súlya 600 és 750 gramm között mozog, hossza pedig elérheti a 33-37 centimétert is. Ezen a héten rengeteget fejlődik a baba tüdeje, azonban az esetleges koraszülés esetén még képtelen lenne egyedül az életre, ezért inkubátorban tartják a kórházban, ahol óriási orvosi segítségre szorul.

Jó tanácsaink
A gyakran jelentkező hányinger főként az étkezések után jelenthet problémát. Ezen úgy lehet segíteni, ha inkább gyakrabban, de kisebb adagokat fogyasztasz, így elkerülhető a reflux és a gyomorégés. Vízszintes testhelyzetben könnyebben visszajuthat a gyomorsav a nyelőcsőbe, ezért érdemes fekvéskor kitámasztani a hátadat, és félig ülő helyzetben aludni.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!