TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE

27. hét

Mi történik a mamával
Habár a baba születésének időpontja még odébb van, a kismama már tapasztalhatja néhány csepp anyatej megjelenését mellein. Ez teljesen normális, de egy-két cseppnél nagyobb mennyiségű előtej jelentkezik, akkor érdemes melltartóbetétet hordani. Mivel a méhed már a mellkasodat is nyomja, enyhe légszomjat tapasztalhatsz ezekben a hetekben. A harmadik trimeszterben már fontos, hogy a kismama fel tudja ismerni a vajúdás előjeleit. Kutatások azt mutatták ki, hogy a nyári hónapokban gyakrabban jelentkeznek a korai fájások, mint télen, ennek hátterében pedig a folyadékhiány, vagyis dehidratáció állhat.

Mi történik a babával
A 27 magzat bőre alatt már megkezdődött a zsírréteg felhalmozódása, azonban még mindig ráncos a felszíni bőrréteg, mely ráncok csak a születés után néhány héttel fognak végleg eltűnni. A hallórendszere mostanra már teljesen kifejlődött, ezért intenzíven reagál a külvilág zajaira is. A retina rétegei ezen a héten nyerik el végleges formájukat, melyek felfogják a fényt, és továbbítják az információt az agy látóközpontjába feldolgozásra. A magzat hossza elérheti a 37-38 centimétert is, súlya pedig már meghaladja az egy kilógrammot.

Jó tanácsaink
Testednek naponta 300-350 plusz kalóriára van szüksége, úgyhogy ebben az időszakban ne a súlygyarapodás miatt aggódj. Fogyókúrába semmiképp se kezdj a terhesség harmadik trimeszterében: ha egészségesen táplálkozol, akkor a súlytöbblet nem lesz végleges vagy túlzott mértékű. Ha azonban úgy gondolod, hogy túl kevés, vagy túl sok kilót szedtél magadra, akkor kérd ki orvosod véleményét!

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!