SZÜLÉS UTÁNI TORNA

Sok újdonsült anyukának gondot jelent a terhesség alatt felszedett kilók eltűntetése.

 

Aggodalomra semmi ok, néhány, naponta elvégzett könnyű gyakorlattal már három hónap alatt visszanyerhetjük alakunkat.

 

 

Legnehezebb dolgunk a hasizmunk feszességével lesz. Az ízületek még lazák és nyúlékonyak. Ha fájdalmat vagy fáradtságot érzünk, rögtön hagyjuk abba. Legjobb, ha keveset, de gyakran tornázunk. Ha a hathetes kontrollon az orvosunk mindent rendben talált, kérdezzünk rá, hogy elkezdhetjük-e a hasunk edzését. Sajnos nem ritka, hogy a "szétnyílt" hasizom nem záródik össze, az egyenes hasizmok közötti rés megmarad. Különösen gyakran fordul ez elő olyan kismamáknál, akik császármetszéssel szültek, alkatukhoz képest nagy babát hoztak világra, ikerterhességük volt, többedik terhesség után, illetve ha eleve nagyon gyenge hasizommal rendelkeznek.

Ha a baba születése előtt nem voltál aktív sportoló, mindenképpen valami könnyű aerob mozgást válassz. Ilyen a kocogás, a biciklizés, az úszás, de akár a hosszabb ideig tartó, élénk séta is. A könnyed tempójú sétát már el lehet kezdeni egy héttel szülés után is, ha visszanyerted erődet, nyugodtan növelheted a séták hosszát, iramát és számát.  Majd az idő múlásával a gyakorlatok nehézségét is változtathatod. Ha császárral hoztad világra a gyermeked, mert akkor több idő kell, hogy kiszabadulhass a szobafogságból. Viszont akkor is oda kell figyelned a mozgásra, a súlyos komplikációk, mint a trombózis elkerülése végett.

A terhesség nyomai részben megmaradnak a testeden, azonban sok munka és hatalmas akaraterő árán izmaid újra feszesek és formásak lehetnek. Vannak anyukák, akik kitartó tornával és egészséges életmóddal a szülés után ragyogóbbak és csinosabbak, mint előtte.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!