MIT VIGYÜNK MAGUNKKAL A KÓRHÁZBA?

Érdemes a kismamáknak már a 30. hét környékén mindent összepakolni, hogy indulásra készen álljanak.

Nem árt, ha a kismama a kórházi felszerelését már napokkal, akár 1-2 héttel előre nyugodtan, átgondoltan összecsomagolja otthonában, ezzel elkerülhető, hogy az utolsó pillanatban kapkodni kelljen, és véletlenül otthon maradjon valami fontos dolog.

Öltözékek közül fontos, hogy kényelmes fehérneműket és hálóingeket vigyünk magunkkal, hiszen néhány napot ezekben fogunk eltölteni a szülés után. Előnyös lehet, ha a hálóing végig, vagy legalább köldökig kigombolható, mert így egyszerűbb lesz a szoptatás, hiszen a babát minden különösebb nekivetkőzés nélkül mellkasunkra tudjuk fektetni. Ezek mellett ne feledkezzünk meg a meleg zoknikról, kényelmes papucsokról, valamint a meleg köntösről sem.

Higiéniai kellékek közül a mindennapi tisztálkodáshoz szükséges fogkefét, fogkrémet, tusfürdőt, fésűt, illatmentes dezodort, szappant és arckrémet készítsük össze egy neszeszerbe, ezzel is megkönnyítve dolgunkat. Vigyünk magunkkal több törülközőt is, valamint óriás-és éjszakai betétet is, hiszen ezek nem biztosítottak minden esetben a kórházak részéről.

A napközbeni pihenések alkalmával kapcsoljunk ki, lazuljunk el és válasszunk kellemes elfoglaltságot: ilyenkor van idő könyveket, magazinokat olvasni, zenét hallgatni vagy filmeket nézni. Fontos, hogy pihenjünk sokat, és készüljünk higgadtan az előttünk álló szülői feladatokra.

Legfontosabbként pedig ne felejtsük otthon a szükséges személyes iratainkat, terheskönyvünket, a korábbi leleteket és zárójelentéseket, valamint 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot vagy apasági elismerő nyilatkozatot. 

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!