ÍGY KEZDŐDIK AZ APA-GYERMEK KAPCSOLAT

Amikor megtudtátok, hogy apák lesztek ugye nektek is nagyon soknak tűnt a 9 hónapnyi várakozás?

Ez idő alatt folyamatosan az jár az apák fejében, hogy babájuk lesz, és hogy szülővé válnak. Az anyáknak helyzete sokkal egyszerűbb a várakozást tekintve, mert a növekvő pocak és az egyre többet mocorgó pocaklakó jelenléte folyamatos felkészülést jelent az anyává válásra. Az apák a várandósság ideje alatt nem tudnak szoros köteléket kialakítani a születendő babájukkal. Az édesanyák feladata, hogy már a várandósság ideje alatt segítsen megalapozni a kiegyensúlyozott apa-gyermek kapcsolatot.

            Jogos kérdés lehetne, hogy mégis, hogyan tudjuk mind ezt pont mi megalapozni? A védőnői látogatások, és az orvosi vizsgálatok kiváló alkalmat jelentenek erre. A szülészorvosok és a védőnők nagy része azt javasolja, hogy a vizsgálatokra együtt érkezzenek a szülők. A férfi ilyenkor választ kaphat a kérdéseire és jobban megértheti az egész folyamatot. A mai technika már lehetővé teszi, hogy az ultrahang és szívultrahang vizsgálatok során az apa is láthassa és érzékelhesse a baba növekedését hónapról-hónapra.

 

            Hasonlóan fontos közös programot jelenthet a babakelengye és a babaholmik közös megvásárlása. Az anya szerepe, hogy a bútorok kiválasztásában a színkombinációt megteremtsék, azonban az édesapák küldetése, hogy értékeljék ezeket használhatóság és praktikum szempontjából. A bútorok megvásárlása után sem végeztünk még teljesen, szükségünk lesz még babakocsira, babahordozóra és kiságyra. Az apa bevonása a kismamának is óriási segítség!

            A fárasztó mindennapok után a jó apa-gyermek kapcsolat megalapozására kiváló lehetőséget nyújt a pocakló mocorgásának figyelése. Szükség van az egyszerű mindennapok után is időt szakítani arra, hogy az apa simogassa a kismama hasát és beszéljen, énekeljen a magzatnak.

            A várandósság után a legfontosabb lehetőség következik: az apás szülés. A születés csodája után az apa elsőként foghatja meg kisbabáját, és élete első perceit is együtt tölthetik.

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!