HISZTI AZ ÉLEN, AVAGY A DACKORSZAK

Az első nagy kihívás a születés utána, a dackorszak leküzdése.

Készülnünk kell arra, hogy az első hiszti, mint villámcsapás fog eljönni szülőként az életünkbe. Gyermekünk, aki tegnap még boldog és mosolygós volt, ma hirtelen méregzsákká változott. Tudnunk kell arról, hogy általában ez nem valódi hiszti roham, csak egyszerű sírdogálás, csapkodás vagy indulatos marás vagy harapás.

 

Tegyük könnyebbé ezt az időszakot, mind magunk, mind a babánk számára!

A babák általában 14-15 hónaposan teszik meg az első önálló lépéseiket, később pedig egyre magabiztosabb járásra képesek. Ezt egy hihetetlen gyors fejlődés kíséri, rájön, hogy mekkora ereje van és, hogy hatással van a világra. A totyogós korba lépés egyik velejárója, hogy gyermekünk egyre tudatosabban próbálja érvényesíteni az érdekeit, de itt még nem tud különbséget tenni az igények és a vágyak között. A csöppség ilyenkor képes hangosan üvölteni mindenért, mert túl fáradt, éhes vagy csak egyszerűen nyűgös. Gyakran az is hiszti rohamot válthat ki, ha az építőkocka-torony mindig leborul. A dac időszaka arról árulkodik, hogy a gyermek még gyakran maga sem tudja eldönteni, hogy mit akar. A születés után néhány hónappal már a csöppségek képesek arra, hogy jelezzék szüleik felé, ha valamit szeretnének, türelmesen megvárják, még megkaphatják a készételt, azonban 14 hónapos korukra mintha elkezdenének visszafelé fejlődni. Egyre többet sírnak, és sokszor nem lehet eldönteni náluk, hogy csak hiszi áll-e a hátterében. A szülők számára nagyon fárasztó ez az időszak, de nem szabad elfelejtenünk, hogy számos csodás dolog velejárója a hiszti. A gyermek, ebben az időszakban valósággal kivirágzik, újabb és újabb képességek kerülnek a birtokába.
A szülői tábort két részre osztja ennek a korszaknak a felfogása. Vannak akik szerint a lázadást meg kell állítani mielőtt elszabadulnak az indulatok, még mások szerint szükség van erre a szabadságra a gyerekeknek és fejlődésük érdekében. Amikor már kiborul és hisztizik a gyermek, az az elsődleges feladat, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk számukra amiben jól érezheti magát, és kevesebbet hisztizik.

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!