Ezekre figyelj sportolás közben várandósan

Várandósság alatt sem tilos sportolni, csak van néhány szabály amire érdemes figyelni egészségünk érdekében.

Kismamaként is fontos a rendszeres mozgás és testünk kabantartása, viszont fokozottan ügyelnünk kell a saját és a baba egészségére is.

  • Első sorban figyeljünk a túlmelegedésre: ne végezzünk felfűtott teremben sportot, ne ússzunk 32 foknál melegebb vízben, ne használjuk a szaunát.
  • Kerüljük a következő hasizom gyakorlatokat:plank, hasprés, felülés, ennek oka, hogy ezek a gyakorlatok terhesség alatt a hasfalat és a gerinc tájékot terhelik. Ennek hatására pedig gerinc problémákat és hasfal szétnyílást eredményezhet. 

  • Ne végezzünk egyedül súlyzós edzést, edzővel is kerüljük a nagy súlyokat. A várandósság alatti edzésnél a karbantartás a fontos, nem az izom tömeg növelése, ezért használjunk súlyokat, de maximum 1-1 kg-osokat. 
  • A háton fekve végzett gyakorlatok szédülést okozhatnak, oka: a megszokottnál nagyobb súlyú még elnyomhatja a nagy eret. Ilyenkor kerülendő a 3 percnél hosszabb hanyatt fekvés. 
  • Ne sportoljunk "ugri-bugri" mozgás formákat, például aerob mozgások, a laza kocogás viszont nem tilos!
  • Szintén fontos, hogy kismamaként se sportoljuk egyensúlyigényt igénylő sportokat, például lovaglás, korcsolyázás, síelés. Továbbá a kontakt ütközéssel járó sportok is tiltó listásak, például a judo, kosárlabda, karate, kick-box.
  • Végü, de nem utolsó sorban az egyértelmű tiltó listás sportok pedig az extrém sportok. 

A cél mindig a baba és a mama egészsége legyen!

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!