EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS VÁRANDÓSAN

A terhesség második harmadában eljön az az időszak, amikor már nem émelyeg a kismama.

 Ilyenkor tudjuk pótolni a fehérjét, a vitaminokat és ásványi anyagokat. Fontos, hogy hanyagoljuk a fehér kenyeret és a teljes kiörlésű élelmiszereket részesítsük előnyben.

 

A barnakenyeret és a gabonából készült teljes kiörlésű készítményeket válasszuk, a vaj helyett pedig próbáljuk ki a túrókrémet, ami sovány és ízletes. Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, például sárgarépát, almát, cukkinit, vagy kígyóuborkát.  Hogy változatos legyen étrendünk, párolhatjuk is a zöldségeket, illetve a sovány párolthús is ízletes tud lenni.

A ropikenyér is igen kedvelt, amit akár mindig magunknál is tarthatunk. Ezek az ételek a nap bármelyik szakaszában fogyaszthatók, és mivel sokféleképpen elkészíthetők, és kombinálhatók nem lehet egykönnyen rájuk unni. 

 

 

Figyeljünk oda a zsírfogyasztásra is, hiszen a napi energiaigény legfeljebb harminc százalékát fedezzük zsírok bevitelével. Érdemes megfigyelni az élelmiszeren feltüntetett zsírtartalmakat is. Válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú ételeket, és tartsuk észben, hogy az összes zsírfogyasztásnak legfeljebb az egyharmadát tegyéki ki az állati eredetű, telített zsírsavak.

Kerüljük a bő olajban sült húsokat, zöldségeket, inkább sütőben süssük őket, alufólia alatt, ez által jelentősen csökken a kalóriatartalmuk. Arra is figyeljünk oda, hogy zsíradékot tartalmaznak az olajos magvak, a sajtok és egyes növények is. De teljesen ne iktassuk ki őket, hiszen ezek is fontosak szervezetünk számára, illetve hozzájárulnak a hormonképződéshez és a zsíroldékony vitaminok felszívódásához.  

A kismama terheskönyve

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!