DOLGOZÓ KISMAMÁK

Manapság a legtöbb nő a terhesség alatt is dolgozik , de ez régen sem volt máshogy.

Természetesen a munka végezhetősége nagyban függ a típusától, hiszen a nehéz fizikai munkától mindenképp búcsút kell vennünk a várandóság idejére. Emellett veszélyes lehet a pici számára a folyamatos stressz és feszültség, a radioaktív sugárzás vagy a vegyi anyagok és a fokozott fertőzésveszély is. 

A kismamák általában az első három hónap során találják a legnehezebbnek a munka végzését, főleg, ha reggeli fáradtsággal és hányingerrel küzdenek. Vannak azonban tippek, amikkel enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket.

Próbáljuk meg kezelni a fáradtságot! Segíthet a felfrissülésben, ha gyakrabban tartunk sétával kiegészített rövid szüneteket. Fogyasszunk baromfit, zöld leveles zöldséget, teljes kiőrlésű gabonákat és vörös húst! A kimerültség a vashiányos anémia tünete lehet, az ételek azonban vasban gazdagok, így segíthetünk magunkon étrendünkbe iktatásukkal.  Figyeljünk oda, hogy eleget aludjunk minden este, legalább 7-8 órát. Vegyünk vissza a tempóból és kérjünk segítséget barátainktól, családunktól a munka melletti teendőkben!

 

 

Kellemetlenül érinthet bennünket, ha a munkahelyen tör ránk a hányinger, rosszullét. Egész nap kortyolgassunk folyadékot, hiszen súlyosbodhat az émelygés, ha nem iszunk eleget. Ha tapasztaltunk már olyan kiváltó tényezőket, amelynek hatására minden esetben émelygés jelentkezik, próbáljuk ezeket kerülni! Legyen nálunk mindig egy kis nassolnivaló, ez megoldhatja a hirtelen jelentkező hányingert.

A túlzott munkahelyi stressz nem csak nekünk, de a babának is árthat. Beszéljünk a minket ért feszültségről! Végezzünk relaxációs gyakorlatokat, vagy járjunk el kismama jógára.

Mindenesetre, jó, ha odafigyelünk a következőkre:

Csak annyi munkát vállaljunk, amennyit kényelmesen el tudunk végezni!

Mindig tartsunk elegendő ebédszünetet!

Viseljünk haskötőt, ha hosszabb ideig szükséges állnunk!

Ha van rá lehetőség, ülés közben tegyük fel a lábunkat valahova!

Kerüljük a dohányfüstös helyeket!

Próbáljunk mindig egészséges ételeket választani!

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!