AZ INTERAKTÍV JÁTÉK

A jól megválasztott játék segíti gyermekünk fejlődését számos területen.

A játékipar óriási fejlődésen ment keresztül a 90-es évektől, ezáltal a játékélmény is teljesen megváltozott. Ezzel egyidejűleg a gyerekszobák is új arcot öltöttek, és másabb interaktív játékok kerültek a polcra.

Mozgásban

                Születés után 9-12 hónappal teljesen megváltozik a babák élete, elkezdenek mászni, majd nem sokkal később felállnak és megteszik az első lépéseket. A legtöbb tárgyat ilyen idős korban a gyermek, játéknak tekinti, majd később kezdi csak felfedezni, hogy mit és hogyan kell használni. Kezdetben a csecsemők csak a saját maguk szórakoztatását tartják szem előtt, később viszont elkezdenek vonzódni az interaktív játékok iránt is.

Miért tartja vonzónak a gyermek az interaktív játékot?

A kicsik ilyenkor érzik, hogy ők is aktív részesei lehetnek valaminek, mert a játék során szükség van a gyerekek aktivitására. Az e fajta játékok legnagyobb előnye, hogy a gyermeknek lehetőséget nyújt a kommunikáció fejlesztésére, a tanulásra, és fejlesztheti vele a kézügyességét.

 

Melyek a jó játék jellemzői?

            A játék kiválasztásánál az elsődleges szempont, hogy fejlesztő hatása legyen a gyermekünk kognitív képességeire. Fontos emellett, hogy a játék legalább annyira szórakoztató legyen, hogy fenntartsa a kicsi érdeklődését, és különleges élményt nyújtson a számára.

            Figyelembe kell venni, hogy a választott játék igazodjon a gyermek korához és elég biztonságos legyen. Nem célszerű olyan játékot vásárolni, ami csak a gyermekünknek tetszik, fontos, hogy nekünk szülőknek is megfeleljen. A jó játék amellett, hogy fejleszti a csemeténk motorikus képességeit, arra ösztönzi, hogy gondolkozzon kreatívan. Az információfeldolgozása nagyon nehéz ebben a korban, ezért célszerű olyan játékot választani, amiben ezt a képességet el tudja sajátítani a gyermek.

            Különösen fontos ebben a korban, amikor már nem csak sírással kommunikálnak, hogy a csöppségek megtanulják, hogyan fejezhetik ki érzelmüket, amit a játék során tanulhatnak meg. Az interaktív játék a problémák megoldására sarkall. A gyermeknek óriási élményben lesz része, ha olyan játékot választunk ahol alkotási vágyát is kiélheti.

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!