AZ A BIZONYOS HETEDIK HÓNAP

Beköszöntött az újabb trimeszter. A legutolsó… Már alig várod, hogy kisbabád a kezedbe fogd.

 

Érdemes még aktívan kihasználni ezt a hónapot, mert a következő kettőben már nagyon nehézkes lesz a mozgás.

Magzat

A baba testtömege már eléri az 1 kg-t. A szemhéjak kinyílnak, a tüdő fejlődik és a testen megjelennek a zsírpárnák is. A kisbabák többsége ezekben a hetekben már befordul fejjel lefelé, az úgynevezett "fejfekvéses" pozícióba.

A legtöbb baba fejvégű fekvésbe fordul, de nem kell aggódni, ha ez még nem történik meg, van még néhány hete.

 

Kismama

Felgyorsul a súlygyarapodás, nagyon kell ügyelni, hogy ne vigyük túlzásba az étkezést. Sokan ilyenkor kezdenek vizesedni is, de ez egyénfüggő. A hetedik hónapban lehet már érezni méhösszehúzódásokat is, ezek nem fájdalmasak és nem tartanak sokáig. Előfordulhat, hogy pár hónapja már nehezebben veszed a levegőt; mostanra fokozódhat ez az érzés. Ennek oka, hogy a folytonosan táguló méh a tüdőhöz nyomja a rekeszizmot. 

Mostanában kezdődik a szülési tanfolyam. A jó szülési tanfolyamon szó esik a vajúdás különböző szakaszairól, a fájdalomcsillapítás technikáiról, a beadott gyógyszerekről, valamint a szokványos kórházi eljárásokról. Vegyél részt aktívan a szülési tanfolyamon: kérdezz sokat és beszélj bátran reményeidről és félelmeidről. Vidd magaddal párodat, hogy ő is hasonlóan felkészüljön a nagy pillanatra, és teljes mértékben támogatni tudjon majd téged! 

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!