ALVÁS A TERHESSÉG IDEJE ALATT

A terhesség ideje alatt nem egyszerű dolog az alvás, van néhány olyan tényező, amik meggátolják a nyugodt éjszakai pihenést.

Megesik, hogy a növekvő magzat nyomja a húgyhólyagot, ezért annak csökken a kapacitása, így többet kell pisilni. Van, akinek állandóan kell.

Terhesség idején a vádlink is begörcsölhet, de kialakulhat gyomorégés és emésztési zavar is, hiszen a baba a gyomrot is elnyomja.   

Ahogy telik az idő, és minél nagyobb a magzat, egyre nehezebb lesz kényelmes pozitúrát találni. Ezen kívül álmatlanságot okoz az is, hogy aggódunk, és nyugtalankodunk a szülés, és az azt követő időszak miatt. Néha rossz álmok is előfordulnak a babával kapcsolatban.

Minden nap kell tornázni egy keveset, de ne közvetlenül lefekvés előtt, mert a mozgás élénkíti a szervezetet. A jóga pihentetően hat a testünkre és az agyunkra is egyaránt. Ágyba bújás előtt végezzünk légzőgyakorlatokat, ami segít elaludni.

Ebéd után ne igyunk koffein tartalmú italokat, mert a koffein élénkít és vizelethajtó hatása is van.

 

A lefekvés előtti két órában nem javasolt a sok folyadékfogyasztás, de egy bögre meleg tej, vagy kamillatea, altató hatású.

A gyomorégést megelőzve kevesebbet kell enni este, illetve kerülni kell a zsíros ételeket, és célszerű alváskor a felsőtestet párnákkal megtámasztani.

Éjszaka ne feküdjünk hanyatt, mert a baba gátolja a vérkeringést. Támasszuk meg a testünket párnákkal.

A görcsök elkerülése érdekében fogyasszunk elegendő kalciumot, és ha lehet, kérjük meg a párunkat, hogy masszírozza meg a lábunkat.

Az is fontos, hogy legyen valaki, akivel ki tudjuk beszélni az aggodalmainkat.  Nem jó a visszafojtott idegesség és a vitázás sem.

Amikor csak lehet, szundítsunk egy kicsit, főleg, ha éjjel nem sikerült az alvás.

Aki olvasni szokott elalvás előtt, az utolsó pár hónapban ne a terhességgel kapcsolatos könyveket, olvasmányokat válassza, hiszen azok felizgathatják az embert. 

A gyönyörű kismama

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!