A TERHESSÉGI CSÍKOK ELLEN

Napjainkban már rengeteg módszer áll rendelkezésünkre a terhességi csíkok halványítására, de ezek nagy része költséges lehet.

A nők többségének nagy harcot kell vívnia azért, hogy a szülés után újra szép legyen a bőre. A terhességi csíkok, vagy más néven striák akkor alakulnak ki, amikor azok a fehérjék, amelyek a bőr rugalmasságért felelősek elkerülhetetlenül megnyúlnak. Általában ezek az elváltozások a hason és a melleken jelentkeznek. Kialakulásukban a genetikán kívül közrejátszik egyaránt a kor, a felszedett kilók és a bőrtípus is.

A nők egy része hajlamos a striák kialakulására, de vannak készítmények, amelyeknek rendszeres használata hatékony lehet, főleg, ha időben elkezdjük használatukat.

Napjainkban már rengeteg módszerrel találkozhatunk a terhességi csíkok halványítására, megelőzésére, de ezek nagy része költséges lehet, így sokan nem engedhetik meg maguknak. Vannak azonban természetes praktikák, amelyekkel hosszú távon szintén jó eredményeket érhetünk el. 

 

 

A tojásfehérjében található protein kollagén termelődéssel jár, ami hozzájárul bőrünk rugalmasságának visszanyeréséhez. A felület méretétől függően válasszunk szét egy-két tojást és a fehérével kenjük be a striákkal borított testrészeket!

Ajánlott odafigyelni étrendünkre és naponta legalább 2-3 liter folyadékot fogyasztani! A zöldségek és gyümölcsök segíthetnek megőrizni bőrünk frissességét, magas antioxidáns tartalmuk miatt.

Jó, ha már a terhesség kezdetétől használunk a bőr rugalmasságát fokozó készítményeket, de akár mi magunk is készthetünk olyan pakolást, ami segít megszabadulni a striáktól és az elhalt hámsejtektől. Egy fél citrom levél csepegtessük cukorra és fürdéskor, zuhanyzáskor masszírozzuk bele a kritikus területekbe. Reggelente egy-két citrom levélből és meleg vízből álló méregtelenítő folyadék élénkítheti a hatást.

Szintén hatásos lehet, ha olívaolajjal masszírozzuk be az érintett felületeket és fél óráig hagyjuk hatni, majd hideg-meleg vizes zuhanyt alkalmazunk, ami fokozza a vérkeringést és feszesíti a bőrt. Az olívaolaj a káros folyamatok ellen segít védekezni, annak köszönhetően, hogy sok antioxidánst tartalmaz.

 

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!