A LEGJOBB KONCENTRÁCIÓFEJLESZTŐ JÁTÉKOK

Az otthoni környezetben, játékosan tudjuk támogatni gyermekünk fejlődését.

 

 

Puzzle
Életkor: 2+

Évtizedek óta örök sláger a kirakós játék. A gyermeket már másfél éves korától le lehet kötni egy ilyen játékkal. Kezdésként maximum egy 6-10 darabos játékot válasszunk, később pedig, ahogy ügyesedik a gyermek növelhetjük a darabszámot. A kirakózás komoly összpontosítást, komplex gondolkodást kíván, ezért a koncentráción túl nagyszerűen segíti az agy számtalan területének fejlődését: a vizuális képességeket, a logikai gondolkodást, a szem-kéz koordinációt. Az egész család számára tökéletes program lehet egy több darabos puzzle kirakása,

 

Rajzolás, színezés

Életkor: 1+

AZ egyik legolcsóbb és legjobb játékok közzé tartozik a színezés, és a rajzolás. Szakértők véleménye szerint minden nap lehetőséget kellene adni a rajzolásra azoknak a gyerekeknek, akik már betöltötték a 2-3 életévüket. Az óvodás korú gyermekek a rajz témájának egy élményt választanak. Szinte minden esetben „kirajzolják” magukból az érzelmeket, a jókat és a rosszakat is egyaránt. Érdemes minden családi élmény, kirándulás után leültetni gyermekünket és megkérni, hogy rajzolja le azt a részt, ami a legjobban tetszett neki. A rajzolás csökkenti a feszültséget, és a szorongást, fejleszti a finommotorikát, a vizuális kommunikációt, a szem-kéz koordinációt.

 

 Intelligens asztalka
Életkor: 1+

Olyan játékot érdemes választanunk, ami azon túl, hogy hosszabb időre lefoglalja a kicsit támogatja az agyi fejlődést. Az intelligens asztalkákon egyszerre több játék is megtalálható, például golyócskák, különböző egymásba illeszthető formák, figurák, zenélő gombocskák, és fények. A legfontosabb előnye ennek a játéknak, hogy minden érzékszervét felhasználja közben a gyermek.

 

Minden, ami zene
Életkor: 0+

A kanadai McMaster Egyetem kutatói óvodáskorúak körében végeztek kísérletet, mely arra az eredményre jutott, hogy azok a gyerekek, akik zenei képzésben vettek részt, látványos mértékben javult az összpontosítási készségük, a felfogóképességük és a memóriájuk. "Úgy tűnik, hogy a zenetanulás hatékonyan fejleszti a koncentráció és memória képességét, amely a tanulás számos területen vezet jobb eredményekhez" - mondta Laurel Trailor, a kutatás vezetője és a McMaster Egyetem igazgatója.

Egy másik tanulmány azt is bizonyította, hogy nemcsak az óvodás korúakra van ilyen jótékony hatással a zene, hanem a még járni nem tudó babákra is. Ezek a kicsik többet mosolyogtak, jobban kommunikáltak, mint a zenét rendszeresen nem halló társaik, sőt az agyuk sokkal szofisztikáltabb válaszreakciót adott a zene felcsendülésére is. Minden olyan játék vagy foglalkozás tehát, ami zenével, énekkel kapcsolatos, fantasztikus hatással van a gyermekek agyára, ezért érdemes élni vele minél hamarabb!

HIRDETÉS
MINDEN AMI SZÜLETETT ANYUKA
EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
SPORT & MOZGÁS
SZÉPSÉGTIPPEK
KARRIER
KIKAPCSOLÓDÁS
RANDI TIPPEK
SZERELEM & SZEX
IGAZ TÖRTÉNETEK
Iratkozzon FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz hozzánk!